Rochelle Rikkers definitief naar kinderziekenhuis

Rochelle Rikkers, het vierjarige zusje van de vermoorde Rowena Rikkers, wordt dinsdag 6 augustus definitief geplaatst in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis.

De opname vloeit voort uit een in juli genomen besluit van de rechter. Rowena Rikkers, (het meisje van Nulde) werd vorig jaar vermoord. Haar lichaam werd in stukken gesneden. Delen daarvan werden gevonden bij strand Nulde en in Hoek van Holland. Justitie vervolgt de moeder van Rowena en haar vriend wegens betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het kind. Het strafproces tegen het tweetal is nog niet afgerond. Rochelle verbleef sinds het begin van de affaire op verschillende opvangadressen. Momenteel woont zij bij haar grootouders. Volgens deskundigen kan zij daar niet blijven en moet het kind worden verpleegd in een psychiatrisch ziekenhuis. De rechter heeft dat oordeel, conform het advies van de Stichting Jeugdbescherming Dordrecht, overgenomen. Jeugdzorg heeft de voogdij over de kleuter. De biologische vader van Rochelle, Martin Huisman, heeft zich verzet tegen een ziekenhuisopname.