Columnist Twents weekblad vervolgd

Het openbaar ministerie gaat een columnist van het Twentse weekblad De Roskamp vervolgen wegens opruiïng. De journalist, J. Medendorp, had in zijn column lezers opgeroepen de ruiten in te gooien bij de toenmalige Almelose wethouder W. Pingen (VVD). Medendorp noemde hierbij het volledige huisadres van Pingen. Pingen deed hierop aangifte van 'uitlokking tot een mogelijk strafbaar feit'. De politicus was eerder in columns van Medendorp fel bekritiseerd. Het OM heeft bijna een jaar nodig gehad voor de beslissing om tot vervolging over te gaan of de zaak te seponeren. ,,De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar hier is een grens overschreden'', aldus een woordvoerder van het OM in Almelo. De journalist zegt dat zijn oproep om ruiten in te gooien spreekwoordelijk was bedoeld.