Actie voor biologische melk

In Nederland worden veel koeien (ongeveer 150.000) het hele jaar door op stal gehouden, dat levert de boer meer op. Koeien horen in de wei, vindt de Dierenbescherming. Het is niet goed voor koeien om het hele jaar op stal te staan, dan worden ze aggressief tegen elkaar, en bovendien is de harde vloer niet geschikt voor ze. Ze zijn gezonder als ze in de wei kunnen lopen en grazen. Daarom is de Dierenbescherming een actie begonnen met spotjes op de televisie en de radio om mensen die melk kopen ertoe aan te zetten melk te kopen van koeien die buiten mogen rondlopen. Of de melk van zulke koeien komt weet je alleen zeker als je biologische melk koopt. Als er een heel grote vraag is naar biologische melk gaan misschien meer boeren hun koeien weer naar buiten laten.

Meer over koeien, de actie en andere beesten op www.dierenbescherming.nl