`Straf voor Feyenoord'

De nieuwe ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) moeten ervoor zorgen dat Feyenoord een competitiewedstrijd zonder publiek speelt. Dit heeft het PvdA-Kamerlid Van Heemst aan de twee ministers geschreven naar aanleiding van leuzen die Feyenoord-fans gisteren riepen op de open dag van de Rotterdamse club. Op het Journaal van de NOS hoorde Van Heemst supporters onder meer roepen: ,,Hamas, Hamas, joden aan het gas.''

Feyenoord trad niet op toen enkele supporters deze rascistische leuzen scandeerden. Volgens woordvoerder J.D. Swart van de Rotterdamse club ging het slechts om een kleine groep en heeft de NOS ,,van een zes uur durend familiefeest tien seconden schande uitvergroot. Zo moeten we twintig keer excuses aanbieden.'' Vorig seizoen werden supporters van FC Utrecht na het roepen van dezelfde tekst door de Amsterdamse burgemeester Cohen niet toegelaten tot de Arena.

Van Heemst zegt er zijn buik vol van te hebben. ,,Er moet een duidelijke sanctie volgen. Feyenoord had de festiviteiten desnoods stil moeten laten leggen.''