`K3 biedt stereotiep wereldbeeld'

Karen, Kathleen en Kristel, ofwel de Vlaamse meidengroep K3, treden drie weken lang op in een uitverkocht Circustheater in Scheveningen.

In totaal geeft K3 54 optredens in het Circustheater, drie keer per dag staan zij op het podium. Critici spreken van `kleuterpop', maar de groep is zeer populair bij kinderen. Vandaar dat iedere dag het laatste concert om vijf uur 's middags wordt gegeven. K3, dat in Nederland tienduizenden cd's heeft verkocht, heeft hits gescoord met liedjes als Feest en Toveren. Ook gadgets als K3-dekbedovertrekken, -kussens, -sokken en -koekjes zijn erg geliefd bij kinderen tot circa tien jaar.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) kan de hit Feest overigens minder waarderen. Het genootschap schrijft in een persbericht over het liedje dat de regel `Braziliaantjes zingen van La Bamba, Mexicaantjes houden van de samba' niet klopt. ,,Het is andersom'', schrijft het KNAG. ,,La Bamba komt uit de buurt van het Mexicaanse Veracruz, de samba is Braziliaans/Afrikaanse dansmuziek.'' Het genootschap van aardrijkskundigen kan evenmin de humor inzien van de passage `In New York en Tokio, overal op aarde is het feest. Eskimootjes rollen in de sneeuw, Afrikaantjes vechten met een leeuw'. ,,Jonge kinderen krijgen een onjuist en stereotiep wereldbeeld''.