DUITSLAND

Buitengewoon mooi en elegant zijn de schilderijen van de Amerikaan Alex Katz, aan wie in Bonn een retrospectief gewijd is. Stijl is voor Katz belangrijker dan psychologie en hij zet de kleine gebaren, de vluchtige momenten in het intermenselijke verkeer vlak maar niet ongevoelig neer. De lichamen, gezichten en landschappen lijken uit de tijd te vallen - een beetje zoals bij de kunst uit het oude Egypte of de houtsneden uit het klassieke Japan. Toch hoort Katz bij de voorlopers van de pop-art: hij brak door in de jaren vijftig en in de laatste jaren werd hij herontdekt. De expostie In Your Face toont grote doeken als Ada With Bathing Cap en The Cocktail Party en is tot en met 18 augustus te zien.

In de Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland, Friedrich-Ebert-Allee 4, Bonn. Di en wo 10-21u, do-zo 10-19u. Inl 00-492289171-0 of www.bundeskunsthalle.de

Zie verder selectie Duitsland, volgende pagina.