Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Zweeftrein

Een voortreffelijk hoofdredactioneel commentaar `De zweef-attractie' (27 juni). Er valt slechts aan toe te voegen dat zo'n zweeftrein niet van Schiphol naar Groningen zal zweven, maar van de stadsrand van Amsterdam naar de stadsrand van Groningen. Om in of uit die steden te geraken moet u gewoon de tram, trein of bus nemen. Net zoals in Shanghai, waar de zweeftrein van de luchthaven zijn eindpunt op enkele kilometers van het stadshart vindt...De klassieke snelle trein van stadshart tot stadshart is dus de snelste en goedkoopste oplossing.