Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

WK Voetbal 2

Dit keer geen wetenschapper, maar een effectenanalist (Bonte-Friedheim) die ervoor pleit elektronische hulpmiddelen in te voeren in de voetbalsport.

Prima als we het hebben over beeldherhalingen bij bijvoorbeeld kop- en elleboogstoten, die achteraf alsnog bestraft kunnen worden, echter het lijkt me nogal lastig bij buitenspelsituaties.

De oplossing is veel simpeler: schaf deze spelregel af! We zullen tevens meer doelpunten zien en meer spektakel. Bovendien blijven de scheids- en grensrechters allerlei spreekkoren bespaard en is er minder aanleiding tot rellen. Ik zeg het al jaren, maar wie ben ik.