Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Uitstel zaak Rochelle

De president van de rechtbank in Dordrecht heeft gisteren een verzoek van de vader van Rochelle Rikkers niet in behandeling genomen en de zaak verwezen naar de meervoudige kamer.

Vader Huisman wilde in een kort geding voorkomen dat zijn dochter in een psychiatrisch ziekenhuis wordt geplaatst. De rechter vindt de kwestie te ingewikkeld en wil nu dat drie rechters de zaak bestuderen.

Rochelle Rikkers is het 4-jarige zusje van de vorig jaar vermoorde Rowena Rikkers, 'het meisje van Nulde'. Rochelle is volgens deskundigen ernstig getraumatiseerd wegens de gebeurtenissen rond de dood van haar zus. Zij verblijft al enige tijd in een gespecialiseerd pleeggezin.

Justitie verdenkt de moeder van de beide meisjes ervan samen met haar vriend Rowena Rikkers te hebben vermoord en haar lichaamsdelen op verschillende plaatsen in Nederland te hebben gedumpt.