Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

STICHTING HOOGBOUW

Deze stichting is twintig jaar geleden opgericht met als doel Nederlandse ontwerpers, bouwers en bestuurders enthousiast te maken voor hoogbouw. ,,Nu het taboe op hoogbouw goeddeels is doorbroken, richt de Stichting haar activiteiten op een breder aandachtsgebied, namelijk de toekomstige verstedelijkingsopgave, waarbij hoogbouw, als vorm van intensief ruimtegebruik, centraal staat'', zo schrijft de stichting op de eigen site.

Vier keer per jaar verschijnt een nieuwsbrief op posterformaat. Een goed overzicht van de wijze waarop hoogbouw wordt toegepast, is te vinden in het boek Hoogbouw in Nederland 1990-2000, uitgegeven door de Stichting Hoogbouw via het Nederlands Architectuurinstituut (ISBN 90-5662-071-1).

Op de site van de Stichting Hoogbouw is ook het Holland Hoogbouw Forum te vinden. Op dit nieuwsforum wordt dagelijks met veel enthousiasme gediscussieerd over wolkenkrabbers. Er wordt informatie uitgewisseld over gebouwen en er zijn veel foto's te zien.

Wie doorklikt naar de links komt terecht op de startpagina hoogbouw.pagina.nl, die uitgebreid overzicht biedt van binnen- en buitenlandse sites over wolkenkrabbers

www.hoogbouw.nl