Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Pensioenfonds ABP neemt belang in parkeerbedrijf

Pensioenfonds ABP heeft in de parkeeronderneming Q-Park uit Maastricht een belang van 20 procent gekocht. Met de investering is een bedrag van 80 miljoen euro gemoeid, zo hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt. Het ABP streeft ernaar zijn belangen in niet-beursgenoteerde vastgoedbedrijven in Europa uit te breiden. De Europese vastgoedportefeuille heeft een waarde van ongeveer 9 miljard euro. Het belegde vermogen van het ABP bedraagt 147 miljard euro.