Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Pakistaanse minister uit kooi

De Pakistaanse ex-minister Julius Salik heeft zichzelf bevrijd uit de kooi waarin hij zich zeven maanden en twaalf dagen geleden opsloot uit protest tegen de Amerikaanse bombardementen in Afghanistan. Salik, tussen 1994 en 1996 de eerste christelijke minister in het islamitische Pakistan, zet zich in voor verzoening tussen christenen en moslims, en komt op voor de rechten van minderheden. Nu hij zijn kooi, op de laadbak van een vrachtwagen voor zijn huis in Islamabad, heeft verlaten, wil hij naar het Midden-Oosten en Europa rijden om te pleiten voor vrede.