Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nederlandse ploeg stelt teleur bij CHIO in Aken

De Nederlandse springequipe is gisteren roemloos ten onder gegaan tijdens de landenwedstrijd op het CHIO in Aken. Na de eerste manche eindigden zij op de negende plaats van de tien deelnemende landen. Jeroen Dubbeldam met De Sjiem en Jan Tops met Grande Dame hielden de schade beperkt tot één springfoutje. Wout Jan van der Schans, die vorig jaar met Corland nog als leider in de strijd om de Europese titel op zondag van start ging in Arnhem, wierp nu met deze hengst drie balken uit de lepels. Opvallend was dat alle Nederlandse ruiters in de fout gingen op de tweede hindernis van de dubbelsprong, twee met oxers overbouwde sloten. Zwitserland won de landenwedstrijd voor Duitsland, regerend kampioen België werd derde.