Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Mavra

Mini-opera van Igor Stravinsky over een brandende liefde, uitgevoerd door Opera Spanga in een regie van Corina van Eijk. Deze zomer wordt niet opgetreden in het Friese weiland, maar op verschillende locaties in een stedelijke context. Het orkest staat onder leiding van David Levi.

Zoals ook in de vorige edities van Opera Spanga wordt de regie van Van Eijk gekenmerkt door een sprankelend perfectionisme in de personenregie [...] De uit het leven gegrepen tuttigheid van de driftig klagende en telefonerende huisvrouwen [...] met hun keurige kapsels en gepoetste opoefietsen, de braaf figurerende echtgenoten – hier werkt de treurige buitenwijkmonotonie slechts op de lachspieren.

Mischa Spel, 27 juni 2002

Wolvega 29,30/6; Ens 2/7; Leeuwarden 4-7/7; Groningen 10-12/7. Inl. 020- 4863355, www.operaspanga.nl