Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Leger Israël jaagt op terroristen in Hebron

Het Israëlische leger heeft gisteravond met behulp van explosieven het grootste deel verwoest van de Mukata, de zetel van het Palestijnse Gezag in Hebron. Volgens het leger hadden zich dinsdag 15 gezochte Palestijnse terroristen verschanst in het gebouw nadat Israël Hebron had herbezet, die weigerden zich over te geven. Het leger was van plan op korte termijn ook de rest van het gebouw met de grond gelijk te maken. Over het lot van de Palestijnen in het gebouw was niets bekend. Israël heeft zeven van de acht Palestijnse steden op de Westelijke Jordaaoever bezet, en aangekondigd er te blijven tot een einde komt aan Palestijns terrorisme.