Kunstbroedplaats voor Amsterdam

De gemeente Amsterdam investeert 4 miljoen euro in de voormalige werf van de Nederlandsche Dok- en Scheepsbouwmaatschappij in Amsterdam-Noord, die wordt omgevormd tot multidisciplinaire cultuurwerf. Het moet een plek worden waar theater- en filmmakers, muzikanten, beeldend kunstenaars, ambachtslieden en kleine ondernemers kunnen experimenteren. Ook moet er ruimte komen voor grote, publiekstrekkende evenementen. Er komen ateliers, werkplaatsen, film- en theaterzalen, een evenementenplein, horeca en een jongerencluster met een skatebaan. De `culturele broedplaats' heeft een oppervlak van ruim 30.000 vierkante meter. Het geld is bedoeld voor het herstel van een loods en een hal. De gemeente levert nog een extra bijdrage van ruim 425.000 euro aan de stichting Kinetisch Noord voor de tijd dat de hallen niet volledig zijn verhuurd. Het komende weekeinde zijn er verschillende voorstellingen te zien op het NDSM-terrein.