Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Hoe financier je een tweede huis?

Ik overweeg de koop van een tweede huis en vraag mij af wat de beste financieringsvorm is. Websites van geldverstrekkers helpen mij niet veel verder. Daar vind je fantastische vooruitzichten op lage netto maandlasten. Maar omdat de hypotheekrente op een tweede huis niet langer aftrekbaar is, heb ik daar niet veel aan. Het valt op dat informatie over de financiering van een tweede huis slecht te vinden is. Mij lijkt een annuïteitenhypotheek met mogelijkheden om extra af te lossen het best. Weg met die schuld! Wat raadt u aan?

(D.F. de C.)

Het ruime aanbod van financieringen voor de hoofdwoning is logisch: de belastingvoordelen inspireren aanbieders tot creatieve constructies. Over een tweede huis valt weinig te zeggen: zo weinig mogelijk schuld, de laagste rente en flexibele aflossing.

Adriaan Hiele (hiele@nrc.nl) beantwoordt ook vragen van lezers op www.nrc.nl/geld