Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Architectuur

DAG VAN DE ARCHITECTUUR

Dit weekeinde vindt voor de zeventiende keer de Dag van de Architectuur plaats. Thema is `De tijd vliegt; de veranderende aanblik van Nederland'. Op 29 en 30 juni worden op 70 plaatsen evenementen georganiseerd die hierop inspelen.

www.dagvandearchitectuur.nl

Amsterdam Op 30 juni is een reeks gebouwen in en rond het Olympisch Plein geopend. Om 11 uur begint bij het Olympisch Stadion de wandeling `Zicht op de Zuidas'www.sdw.amsterdam.nl

Groningen Op 30 juni worden in VERA-cinema twee films vertoond waarin architectuur een belangrijke rol speelt, `Berlin, Symfonie einer Grossstadt' (1927) en `Wonderland' (1997). Verder zijn er zondag woonhuizen geopend.

www.platformgras.nl

Rotterdam Hier vindt op 29 en 30 juni het Festival van de Architectuur plaats. Rondom drie metrostations (Rotterdam CS, Blaak en Wilhelminaplein) zijn tal van bijzondere gebouwen opengesteld

www.architectuurzomer.nl