Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Buitenveldertbaan

De Buitenveldertbaan op de luchthaven Schiphol is na onderhoudswerkzaamheden gisteren weer in gebruik genomen.

De Buitenveldertbaan is gedurende ruim twee weken voor het vliegverkeer gesloten geweest. Tijdens die periode ontving de Commissie Geluidshinder Schiphol een stortvloed aan klachten. In het bijzonder bewoners van de binnenstad van Amsterdam klaagden over de hevig toegenomen geluidshinder.

Het vliegverkeer moest gebruik maken van andere start- en landingsbanen, waardoor vliegtuigen met grote regelmaat over de stad moesten vliegen.