Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Amerikaanse aanval in Irak

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben gisteren een Iraaks commandocentrum gebombardeerd nadat vliegtuigen die patrouilleerden in de No-fly zone boven het zuiden van het land door Iraakse artillerie waren bestookt. Het incident volgde een waarschuwing van generaal Richard Myers, voorzitter van de Amerikaanse verenigde chefs van staven, dat Irak zich harder inspant om Amerikaanse en Britse vliegtuigen neer te halen. Volgens een Iraakse woordvoerder vielen de Amerikaanse vliegtuigen civiele installaties aan.