Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

ABN Amro uit Griekenland

De ABN Amro verkoopt zijn particuliere bankdiensten en activiteiten voor het midden- en kleinbedrijf in Griekenland aan Aspis Bank. De bank blijft alleen nog in het land actief op de zakelijke markt en voor de Griekse scheepvaartwereld. ABN Amro heeft in griekenland zesiten kantoren met 170 medewerkers. Aspis is met 41 kantoren een van de belangrijke retailbanken in Griekenland. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. Wel wordt ABN Amro eigenaar van ongeveer 7 procent van Aspis Bank.