Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Ramsj

Denis Mack Smith: Modern Italy. A political history. Gebonden, The University of Michigan Press 1997, van E53,15 voor E13,56. De Boekenmarkt Den Haag

Klassieke studie die in 1958 voor het eerst verscheen onder de titel Italy: a modern history. Boek is ingrijpend herschreven, met onder meer nieuwe hoofdstukken over de naoorlogse periode, in het bijzonder de roerige jaren zeventig en tachtig toen het `ancien régime' langzaam ten onder ging aan terrorisme en corruptie. Toch blijft het zwaartepunt liggen bij de oudere geschiedenis: vanaf de Risorgimento tot en met de Tweede Wereldoorlog.