Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Ramsj

Tim Severin: Een speurtocht naar Moby Dick. Paperback, Arena 2000, van E21,- voor E6,90. Steven Sterk Utrecht

`Severin is absoluut de beste onder de adventure-schrijvers,' aldus de Washington Post over de inmiddels zestigjarige ontdekkingsreiziger, historicus, zeiler, regisseur en schrijver. In Een speurtocht naar Moby Dick zeilt hij naar de Marquesas-eilanden in de Grote Oceaan, het centrum van de negentiende-eeuwse walvisjacht, en naar de Filippijnen waar die jacht nog altijd op de oude, primitieve manier wordt uitgeoefend. En dat alles in het teken van zijn speurtocht naar de beroemde witte walvis uit het boek van Melville. Bij Steven Sterk liggen nog twee andere reisboeken van Severin: Indische zeiltocht, op zoek naar de oorsprong van het darwinisme en De Brendan expeditie; met een open huidboot naar Noord-Amerika zoals St.Brandaan in de zesde eeuw. Van E25,- voor E6,90 per deel.