Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Ramsj

Herbert Eichhorn (red.): KinderBlicke. Gebonden, Hatje 2001, van E44,80 voor E20,-. Roelants Nijmegen

Mooi uitgegeven catalogus met werk van kunstenaars uit de twintigste eeuw, die zich door kindertekeningen lieten inspireren: vanaf Kandinsky, Paul Klee en andere leden van Der Blaue Reiter, via Picasso, Dubuffet, de Cobra-schilders (uitvoerig hoofdstuk) tot aan de fotoserie `Kinder der Ruhr' van Marie-Jo Lafontaine uit 1998. Ook bij Roelants: Signac, watercolors, een studie van Marina Ferretti over de Franse neo-impressionist Paul Signac (1863-1935), een kunstenaar die bovenal bekend is vanwege zijn kleurrijke en vrolijke aquarellen. Van E49,80 voor E20,-.