Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Ramsj

James H.Marrow: Passion iconography. Gebonden in cassette, Van Ghemmert 1979, van E230,- voor E95,-. Scholtens Wristers Groningen

Het eerste deel van de reeks `Ars Neerlandica, studies in the history of art of the Low Countries', een reeks die destijds (jaren zeventig) werd opgezet door het Ministerie van Nederlandse Cultuur in Brussel. Onderwerp is de iconografie van het lijdensverhaal van Christus in de Noord-Europese schilderkunst van de late Middeleeuwen. Een schoonheid van een boek: prachtige letter en bladspiegel, fraai gebonden, en voorzien van kleurenplaten die nog ouderwets op de pagina's zijn vastgelijmd.