Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Biografie

Ramsj

Pamela Todd: Bloomsbury at home. Gebonden, Pavilion 1999, van E47,31 voor E12,-. Het Martyrium Amsterdam

Het zoveelste werk over de artistieke Bloomsbury-groep in Londen, maar wel een met een aardige invalshoek: de huizen waarin de groepsleden woonden en het dagelijks leven dat ze daar leidden. Aan bod komen niet alleen de huizen in de Londense wijk Bloomsbury, maar ook de boerderijen en landhuizen `in the country' waar men zich voor korte of lange tijd terugtrok: Charleston Farmhouse in Sussex (Vanessa Bell en Duncan Grant), Asheham House (Virginia Woolf) en The Mill House in Berkshire (Dora Carrington en Lytton Strachey). Rijk geïllustreerd, met een hoofdrol voor de schilderijen van Vanessa Bell. Bij Het Martyrium en De Boekenmarkt is ook te vinden: Virginia Woolf, een biografie geschreven door Nigel Nicolson, de zoon van Virginia's hartsvriendin Vita Sackville-West. Van E26,30 voor E9,-.