Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

Ramsj

Jean-Baptiste Bacquart: The tribal arts of Africa. Gebonden, Thames & Hudson 2000, van E55,10 voor E29,95. De Bengel Dordrecht

`An extremely detailed yet accessible look at the fantastic diversity and beauty of African art', oordeelde The Sunday Times over dit naslagwerk waarin maar liefst vijftig verschillende culturele regio's in Afrika aan de orde komen, elk met haar eigen dominerende stammen of volkeren. Bondige, informatieve tekst over de kunst, cultuur en levenswijze van de stammen, begeleid door schitterend fotomateriaal.