Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Pas verschenen

Sabine van den Berg: De lachende derde. Vassallucci, 156 blz. E 16,95

Roman van Sabine van den Berg (1969) waarin de dochters uit haar debuut In naam van mijn vader, in de puberteit gekomen zijn. Janet Luis schreef: `Enige hoop op betere tijden mogen we wel koesteren voor deze zielenpoten die niet alleen maar zielenpoten zijn. Die hoop ontleen ik aan de droge manier waarop hun levens gepresenteerd worden, monter en zakelijk, zonder het huilerige vertoon dat zoveel debuten onverdraaglijk maakt' (Boeken, 11.08.00).