Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Fiat verkoopt deel Ferrari aan bank

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari is door moederbedrijf Fiat voor een deel verkocht. De Italiaanse bank Mediobanca betaalt met enkele andere investeerders 775,2 miljoen euro voor 34 procent van de aandelen. Fiat is gisteren akkoord gegaan met het bod. Mediobanca wil de aandelen binnen een jaar naar de beurs brengen. Een deel wordt ondergebracht bij andere financiële instellingen. Indien de beursnotering meer opbrengt dan de huidige overnamesom, krijgt Fiat een premie. Fiat heeft het geld hard nodig om zijn schulden terug te brengen.