Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

`VdH' in Frankrijk snelste op 100 en 200 meter vrij

Pieter van den Hoogenband heeft ook bij de derde etappe van de Mare Nostrum Tour in de Zuid-Franse plaats Canet-en-Roussillon zowel de 100 als 200 meter vrije slag gewonnen. Hij was zaterdag al de snelste op de 100 vrij, in 49,66 seconden. De Algerijn Salim Iles bleef als enige andere zwemmer binnen de vijftig tellen (49,80). Op de dubbele afstand had de Europees recordhouder (1.45,35) geen enkele tegenstand. Hij finishte na 1.47,58 en bleef landgenoot Martijn Zuijdweg bijna vier seconden voor. De Nederlandse selectie blijft nog een dag of tien in Canet om te trainen. Een deel van de ploeg, voornamelijk jeugd, doet komende week nog mee in Barcelona, waar de Mare Nostrum Tour wordt afgesloten.