Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Transport

Terminal Ceres verliest twee grote containerklanten

De Franse rederij Delmas en dochterbedrijf OT Africa Line (OTAL) hebben de Amsterdamse stuwadoor Ceres verruild voor Ter Haak. Dat heeft directeur P. Le Dez van Delmas vanochtend gezegd. Hierdoor verliest Ceres per 1 september de behandeling van 35.000 containers per jaar. Dat zijn alle zeecontainers die door Ceres worden behandeld, heeft het concern bevestigd. Ceres is van dezelfde eigenaar als de dure containerterminal waarin de gemeente Amsterdam 128 miljoen euro heeft geïnvesteerd.