Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Supporter

Hockeyers zijn lief. Nou kreeg ik weer een foldertje voor de Rabobank Trophy. De wat? De Rabobank Trophy! De Rabobank Trofee dus. Maar tegenwoordig zeg je geen trofee meer, je zegt trophy. Onder de woordjes Rabobank Trophy staat ook nog Amsterdam - Men. Hiermee wordt uiteraard bedoeld dat het in Amsterdam wordt gehouden en dat het voor mannen is. Men is mannen. Da's Engels. In augustus wordt dit oefentoernooitje in het Wagener Stadion gehouden. Ik ga er zeker heen, want er is volgens de folder ook weer een promodorp met tiptop eten, verzorgd door V&D en als ik iets smullen vind dan zijn het de overheerlijke delicatessen van V&D. Mijn vrouw en ik mogen daar graag een paar keer per week smullen!

Youp

Ik overweeg om eerder terug te komen van vakantie. Mijn kinderen zijn helemaal niet te houden, want er is ook weer een Kids City. Een wat? Kids City! Een kinderdorp dus. En wat kunnen de kinderen daar doen? Volgens de folder zijn er spectaculaire onderwerpen, zoals Playstation en internet. Dat wordt dringen aan de poort, want dat zijn nou echt zaken, die die kleine kakkertjes thuis niet hebben. Verder is er de Junior Champions Trophy. De Junioren Kampioenstrofee dus. Er zijn hockeyclinics. Trainingen dus. En er is een hard hit contest! Daarmee bedoelen ze een wedstrijdje wie het hardste kan slaan. Ik zie de organisatie vergaderen. Is het leuk om een hard hit contest te houden? Iedereen vindt het leuk en zonder blikken of blozen wordt het genoteerd. Jan Jaap raadt Pieter Dirk niet aan om dat gewoon in het Nederlands op te schrijven en Willem Hendrik, Hans Maarten en Kees Leo zijn net even te druk met andere zaken. Het foldertje sluit af met Tot ziens in het Wagener Stadion. Vind ik knullig. Ik had zo graag dat oer-Hollandse See you gezien.