Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Scolari roept FIFA op tot schrappen kaart Ronaldinho

Luiz Felipe Scolari heeft de wereldvoetbalbond FIFA opgeroepen de gele kaart voor een van zijn spelers, Ronaldinho, ongedaan te maken. De Braziliaanse bondscoach meent dat zijn spits ten onrechte is bestraft. Na Brazilië's eerste duel tegen Turkije (2-1) legde de bond Rivaldo een boete op naar aanleiding van tv-beelden. Ronaldinho kreeg zaterdag in het duel tegen China (4-0) een gele kaart, omdat hij een overtreding zou hebben voorgewend om een vrije trap te krijgen. Volgens Scolari wijzen tv-beelden uit dat zijn speler werd neergelegd. ,,Als je videomateriaal gebruikt om te straffen, moet je het ook gebruiken om straf te voorkomen.''