Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Mandela bij dader Lockerbie

De vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela heeft vanochtend in Glasgow een bezoek gebracht aan de Libiër Abdel Basset Ali al-Megrahi, die in de Barlinnie-gevangenis levenslang uitzit wegens zijn rol in de aanslag op een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse Lockerbie in 1988 (270 doden). Aangekondigd was dat Mandela, die indertijd heeft geholpen Libië ertoe te brengen de verdachten van Lockerbie voor berechting uit te leveren, de omstandigheden wilde inspecteren waaronder Megrahi wordt vastgehouden.