Jaspers wint met record

Met een wereldrecord heeft biljarter Dick Jaspers gisteren het invitatietoernooi driebanden in Monte Carlo gewonnen. De Nederlander versloeg in de zevende ronde de Turk Semih Sayginer. Jaspers tikte de vijftig caramboles in 22 beurten bijeen, wat hem een moyenne van 2,777 opleverde. Zijn gemiddelde over het hele toernooi (2,536) is een wereldrecord. Torbjörn Blomdahl uit Zweden was recordhouder met 2,506.

Het gemiddelde van de acht spelers in het toernooi, 1,738, is bovendien een record voor het toernooi in Monte Carlo. Vorig jaar kwamen de deelnemers tot 1,717. Jaspers, die de titel voor de vierde keer pakte, won circa 18.000 dollar gedurende het toernooi.

Met zijn vierde titel kwam Jaspers op gelijke hoogte met Blomdahl. Van de negen edities van het invitatietoernooi ging er één naar de Belg Frédéric Caudron.