Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Beurs moderne kunst afgelast

De in 2001 aangekondigde beurs voor moderne kunst in Maastricht gaat niet door. Het lukt de organisatie niet om voldoende kwalitatief hoogstaande galeries aan zich te binden, aldus R. den Hertog, verantwoordelijk voor de organisatie. De International Contemporary Artfair Maastricht (ICAM) stond voor september gepland en zou tussen de 60 en 80 exposanten tellen, waarvan de helft uit het buitenland. Het afblazen heeft volgens Den Hertog te maken met de aanslagen op 11 september en de verslechterende economische situatie.