Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Afrikaanse top over Madagascar

Vijf Afrikaanse regeringsleiders zijn sinds gisteren in de Senegalese hoofdstad Dakar om een vreedzame oplossing voor de gewelddadige crisis op Madagascar af te dwingen. Onder hun leiding hebben de twee rivaliserende leiders van Madagascar elkaar voor het eerst sinds twee maanden ontmoet. Marc Ravalomanana en Didier Ratsiraka noemen zich allebei president en heersen allebei over een deel van de natie. De scheuring ontstond na de presidentsverkiezingen van december en verlamt de economie van het land.