Beslag op panden door Rabo Eemnes

De Rabobank in Eemnes heeft beslag laten leggen op zestien panden van de Gooise zakenman J. Bode. De Rabobank wil het vastgoed de komende tijd veilen om zoveel mogelijk geld terug te halen bij de ondernemer. De laatste had naar schatting voor zo'n 45 miljoen euro geleend van het filiaal in Eemnes, zonder dat er voldoende zekerheden tegenover stonden.

,,Rabobank Nederland stelt nu samen met het kantoor in Eemnes orde op zaken. Daar horen dit soort acties bij'', aldus een woordvoerder van Rabobank Nederland. De bank wil niet aangeven hoe hoog het exacte bedrag is waar het om gaat. Ook wil Rabobank niet ingaan op de betreffende panden die op de veillijst staan.

Volgens het dagblad De Gooi- en Eemlander gaat het onder meer om het Maastheater in Rotterdam, een golfbaan in Eerbeek en aantal kapitale villa's in Het Gooi.

Het bankkantoor in Eemnes staat sinds het begin van dit jaar onder toezicht van een toegevoegd bestuurder nadat bekend was geworden dat een voormalige directeur diverse leningen aan het lokale bedrijfsleven had verstrekt waar amper zekerheden tegenover stonden.

De Rabobank-directeur kwam vorig jaar om het leven door een verkeersongeval.

Onlangs kwam een andere debiteur van het filiaal in Eemnes tot een oplossing met de bank. Ondernemer T. Blom, eigenaar van Kasteel Almere, kreeg de gelegenheid de façade van het vergader- en hotelcomplex te voltooien. Het complex moet daarna in de verkoop.