Gewonden bij Eminem

Meer dan 25 mensen raakten zaterdagavond gewond, de meesten van hen licht, toen er bij een concert in Washington van de omstreden Amerikaanse rapper Eminem onrust onder de toeschouwers uitbrak. Een bezoeker kreeg een hartaanval en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vier anderen kwam daar ook terecht, maar hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. Onder het publiek waren gevechten uitgebroken en ontstond er veel geduw en getrek. Na een korte onderbreking hervatte Eminem zijn concert in het tweedaagse festival in het RFK-Stadion, genoemd naar de in 1968 vermoorde presidentskandidaat Robert Francis Kennedy.

Deze week komt Eminems nieuwe cd The Eminem Show uit, een week eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. De platenmaatschappij Vivendi Universal besloot daartoe omdat er al illegale kopieën in omloop zijn. Door het album wereldwijd eerder te verspreiden, hoopt de maatschappij de gevolgen van de piraterij te beperken. Het nieuwe album van Eminem heeft in de Verenigde Staten al voor de verschijning veel publiciteit gekregen.