Geweld

De moord op Pim Fortuyn is natuurlijk vreselijk, maar mijns inziens een extreme uiting van wat er bijna dagelijks plaatsvindt in Nederland. Het lijkt er tegenwoordig wel op dat wanneer je het ergens niet mee eens bent of er gebeurt iets wat je niet zint, je je ongenoegen met geweld mag tonen. Als de trainer niet bevalt, dan breken we het stadion af. Dat er onschuldige toeschouwers verwond raken, is jammer. We worden kampioen, maar geen feestje in de stad, afbreken de boel. We vervelen ons een beetje, afbreken die hangplek. Geen kaartjes voor de wedstrijd, steek de trein in brand. Iemand maakt een opmerking over wangedrag, hij wordt doodgeslagen. Te lang linksrijders wordt op een agressieve wijze duidelijk gemaakt dat we dat niet kunnen toleren. Hardrijders krijgen een vinger, vernielde flitspalen worden lachend ontvangen. De moordenaar van Pim schijnt een milieu-activist te zijn. Iemand afknallen op een parkeerterrein, doen we met beesten niet eens.