Film & fotografie

Film Lounge

Het Nederlands Foto Instituut (NFI) in Rotterdam presenteert films van ruim zeventig Nederlandse fotografen, van begin 20ste eeuw tot vandaag. In verschillende zithoeken, met leestafels, kan de bezoeker films bekijken van onder andere Johan van der Keuken, Ed van der Elsken, John Fernhout, Rineke Dijkstra, Erwin Olaf, Micha Klein, Hannes Wallrafen, Carel van Hees en Gerald van der Kaap. Niet eerder werd werk van zoveel Nederlandse filmende fotografen bij elkaar gebracht. Film Lounge speelt in op vervagende grenzen tussen film en fotografie, volgens het NFI zijn ,,steeds meer kunstenaars geïnteresseerd in het schemergebied van bewegend en stilstaand beeld''. Veel beeldend kunstenaars maken tegenwoordig gebruik van fotografie, film en video, maar beschouwen zichzelf niet als fotograaf of filmer. Het is de eerste expositie van directeur Ruud Visschedijk, afkomstig van het Filmmuseum. Visschedijk was een van de initiatiefnemers van het afgeblazen Instituut voor Beeldcultuur, waar film, fotografie en nieuwe media gezamenlijk zouden worden gepresenteerd.

Film Lounge, van 12 mei tot 30 juni in het Nederlands Foto Instituut, Witte de Withstraat 63, Rotterdam. Open di t/m zo 11-17u. Inl. 010-2132011.