E-mails vol haat tegen activisten tegen bont

Het bezoekersaantal van de internetsite van de vereniging Milieu-Offensief is gisteren omhoog geschoten, nadat bekend was geworden dat de verdachte van de moordaanslag op Pim Fortuyn een medewerker van de vereniging is. De site (www.vmow.demon.nl) telt doorgaans vijf à tien bezoekers per dag, gisteren waren dat er 54.961. Ook vandaag hebben al vele duizenden mensen de site bezocht.

De Stichting Bont voor Dieren wordt op internet bestookt met haatdragende e-mails. Dieren heeft nog steeds op haar website een artikel staan waarin wordt opgeroepen tot actie tegen Fortuyn. Op het ,,Pimflet'' staat een foto van Fortuyn's achterhoofd en schouders met de woorden: ,,Meer haar dan hersens''.

Bont voor Dieren verwijt Fortuyn dat hij voorstander is van het fokken van nertsen. ,,Pim Fortuyn verklaarde onlangs in het televisieprogramma Business Class van Harry Mens dat als hij het voor het zeggen krijgt, het pelsdierenfokverbod van tafel gaat'', aldus Bont voor Dieren. De stichting vreest dat tweehonderdduizend extra nertsen slachtoffer worden door uitbreidingen van de nertsfokkerijen.

De reacties op internet zijn fel anti Bont voor Dieren. Zij variëren van ,,Hebben jullie nu je zin?'' tot: ,,Het jachtseizoen is wat mij betreft geopend'', waarbij niet de dieren in het veld worden bedoeld, maar de mensen achter Bont voor Dieren.

Samengevat is de mening van de meeste e-mail-inzenders op de anti-bont lobbyisten: ,,Lekker op kosten van de burgers (belastingcenten) jullie gestoorde extreemlinkse aanhangers ophitsen en ze aanzetten tot geweld.'' Ook roept iemand op tot ,,Screening van jullie aanhangers''. Deze reactie is ondertekend met: ,,een dieren vriend''.