Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Over de moord op Pim Fortuyn en de politieke consequenties. Verder een portret van GroenLinks-lijsttrekker Paul Rosenmöller. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor de moord op Pim Fortuyn en een reportage over de recente bouwstakingen, waardoor vele particulieren al wekenlang op oplevering van hun nieuwbouwhuis wachten. Ned.1, 20.30-21.08u.

Het elfde uur. Gesprekken met SP-lijsttrekker Jan Marijnissen en communicatieadviseur Dig Istha. Ned.1, 21.43-22.30u.

Nederland kiest. Over de politieke gevolgen van de moord op Pim Fortuyn en een debat tussen VVD-senator Wiegel en ex-minister Peper. Ned.3, 22.15-23.22u.

Voor je kiezen. Speciale uitzending met politieke analyses, mediadeskundigen en reacties uit binnen- en buitenland op de moord op Pim Fortuyn. Ned.1, 22.30-23.33u.

Villa BvD. Gasten zijn staatssecretaris Rick van der Ploeg, basketbalcoach Ton Boot en voetballer Youri Mulder. RTL4, 22.30-23.30u.

DOCUMENTAIRES

Andere tijden. Over de bestuurders en intellectuelen van Nederland die tijdens de oorlog bijeenzaten in het Brabantse Sint Michielsgestel. Ned.3, 20.30-21.00u.

It's magic time. Vierde aflevering van een serie over opkomst en neergang van het internetbedrijf MagicMinds. In deze aflevering is er geen salaris meer voor het personeel. Ned.3, 21.00-21.30u.

Horizon. Over de oorzaak van het zinken van de Russische atoomonderzeeër de Koersk. De Russen beweren dat een aanvarig met Amerikaanse onderzeeër er voor zorgde dat de Koersk zonk, maar de ramp met een Britse onderzeeër 50 jaar geleden lijkt aanwijzingen te bevatten voor een alternatieve oorzaak. BBC2, 22.00-22.50u.

VPRO's Import: The Chinese market. Duitse documentaire uit 2000 over een plein in Boedapest waar sinds de val van de Berlijnse Muur duizenden Oost-Europeanen bij Chinese handelaren goedkope T-shirts, broeken, speelgoed, cosmetica en horloges kopen om ze met een marginale winst te kunnen verkopen. Ned.3, 0.32-1.37u.

FILM

Con Air (Simon West, 1997, VS). Slimme, climaxrijke formule-film in het genre van de hightech-actie. Criminelen, onder wie psychopaat John Malkovich en seriemoordenaar Steve Buscemi, maken zich meester van het vliegtuig dat hen transporteert. De onschuldig veroordeelde Nicolas Cage meldt zich als geheime bondgenoot van de autoriteiten. SBS6, 20.30-22.40u., onderbroken door reclame.

Happy Gilmore (Dennis Dugan, 1996, VS). Variant op Flodder vertoont een `culture clash in de country club'. Adam Sandler als inferieure ijshockeyer annex schreeuwlelijk die zich manifesteert als golftalent in spijkerbroek. V8, 20.30-22.05u., met reclame.

Halloween H20: Twenty Years Later (Steve Miner, 1998, VS). Mechanische zevende deel in reeks die in 1978 sterk begon met John Carpenters oerversie over de gemaskerde seriemoordenaar die promiscue babysitters aan zijn dolk rijgt. Jamie Lee Curtis maakt haar rentree. Yorin, 22.15-23.55u., onderbroken door reclame.

Beckett on film: Rough for theatre (II). Zie tv-vooraf. Ned.3, 0.00-0.32u.

Rocky V (John G. Avildsen, 1990, VS). Laatste aflevering in filmreeks die sinds 1976 periodiek de zelfoverwinningen bezong van bokser Rocky Balboa alias Sylvester Stallone. Vertoont de cynische mechanica van een blockbuster-recept. BBC1, 0.15-2.00u.

Prehysteria 2 (Albert Brand, 1994, VS). Vervolg op post-Jurassic-Park-fantasie over tieners en schattige mini-dinosauriërs. Morgen, SBS6, 14.10-15.30u, onderbroken door reclame.

Seven Women (John Ford, 1965, VS). Fords zwanenzang speelt in het China van de jaren dertig, maar is opgebouwd uit de sjablonen van de klassieke western. Anne Bancroft behoort tot de zeven vrouwen die zich op een missiepost belaagd weten door Mongolen. Morgen, BBC2, 14.15-15.40u.

RADIO

Kunststof. In de uitzending van vanavond praten kopstukken uit de wereld van de politiek en journalistiek over de berichtgeving van de verkiezingscampagnes, objectiviteit van de media en de rol van Pim Fortuyn. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met teksten van Thomas Verbogt, Frank Koenegracht, Wim de Bie en D. Hooijer. Na elven praat o.a. rechtsfilosoof Paul Cliteur over zijn essay Darwin, dier en recht. 747AM, 22.02-24.00u.