Ook CDA komt met boek

,,Lees mijn boek'', zegt Pim Fortuyn bij voortduring. Als een opponent in debat zegt dat niet duidelijk is hoe Fortuyn over bepaalde zaken denkt, zwaait Fortuyn met zijn De puinhopen van acht jaar paars.

Vanaf morgen zet ook het CDA een boek in als strijdmiddel in de verkiezingscampagne. Jan Peter Balkenende presenteert dan het boek Anders en Beter, een neerslag van lezingen die hij tijdens de campagne al heeft gehouden. Hieraan toegevoegd is een analyse van zeven jaar paars en een slothoofdstuk over coalitievorming. Een woordvoerder van het CDA zei gisteren dat het boek van Balkenende ,,net onder de prijs van het boek van Pim'' in de boekhandel komt. Fortuyns boek kost 14,95 euro. ,,We gaan voor de inhoud'', voegde Balkenende daar aan toe.

SP-leider Jan Marijnissen publiceerde eerder al het boek Schrale Rijkdom. Marijnissen schrijft op de website van zijn partij: ,,Drie dingen deel ik met Pim Fortuyn: gebrek aan hoofdhaar, een heleboel kritiek op paars en de behoefte zo nu en dan een boek te schrijven.''

PvdA-leider Ad Melkert hield het bij een kookboek.