Muziek thema van 33ste Poetry International

Het 33ste Poetry International Festival, dat van 15 tot en met 21 juni in Rotterdam wordt gehouden, heeft als thema muziek. Bekende en onbekende dichters uit binnen- en buitenland komen in de Stadsschouwburg muziekgedichten en liederen voordragen. Naast het poëziefestival, waar in totaal 35 dichters op af komen, is er op 16 en 19 juni een kinderfestival in het Ro Theater. Hier treden ook enkele dichters op van het festival voor `grote mensen', onder wie Remco Campert. Het Poetry International Festival heeft een uitgebreid programma met onder meer hommages aan de dichters C.B. Vaandrager en Cesare Pavese en de uitreiking van de C. Buddinghprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. Een deel van de gedichten is dit jaar voor het eerst in boekvorm te koop onder de titel Hotel Parnassus.