Misdaadroman door tien auteurs

Met de misdaadroman De dood van een kroonprins is iets bijzonders aan de hand. Het boek, dat aan de vooravond van de maand van het spannende boek op 3 mei wordt gepresenteerd, is geschreven door tien verschillende auteurs, onder wie Maarten 't Hart en Lydia Rood. Iedere auteur nam een hoofdstuk voor zijn of haar rekening. Het is aan de lezer om te raden wie welk hoofdstuk schreef. Met de daaraan verbonden prijsvraag is een zogenaamd Crimeweekend in Groot-Brittannië te winnen. Het verhaal speelt zich af in de wereld van de Haagse politiek en gaat over een affaire die vergelijkbaar is met het declaratieschandaal van Bram Peper. Daarom zal de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Rotterdam het eerste exemplaar uitgereikt krijgen door Rinus Ferdinandusse, ook een van de auteurs.