Dode na storm op Fries meer

Een 46-jarige man uit Rijnsburg is gistermiddag verdronken op het Zuid-Friese meer De Fluessen. De man en een 43-jarige vriend uit Voorhout stapten gistermiddag in Koudum in een kleine zeilboot.

Door een harde rukwind sloeg de boot om. De twee mannen probeerden zich aanvankelijk vast te klampen aan de kiel van de zeilboot, een valk.

De 46-jarige man werd door de sterke stroming meegevoerd toen hij de mast omhoog probeerde te duwen. Hij werd later door de brandweer uit het water gehaald en gereanimeerd, maar overleed alsnog in het ziekenhuis van Sneek.

De 43-jarige vriend wist zich op de kiel staande te houden en bereikte een eilandje in het meer, waar hij via een nabijgelegen kruiser alarm sloeg. Hij werd onderkoeld opgenomen in het ziekenhuis en maakt het volgens de politie op dit moment redelijk. Volgens de politie was het gisteren windkracht acht op het meer.