Tennissters verder in Fed Cup, ruzie bij Amerikanen

De Nederlandse tennissters hebben zich geplaatst voor de promotie-degradatiewedstrijden om een terugkeer in de wereldgroep van de Fed Cup in juli. De ploeg van de debuterende captain Tjerk Bogtstra en coach Paul Haarhuis won in de finaleronde van de Europese-Afrikaanse zone in Antalya met 2-1 van Luxemburg. Nederland strandde de afgelopen drie jaar in de laatste fase van het toernooi in de Europese-Afrikaanse zone.

Billie Jean King zoekt toenadering tot Jennifer Capriati, de nummer twee van de wereld die vrijdag door de captain van het Amerikaanse Fed-Cupteam uit de ploeg werd gezet. Oostenrijk won daardoor het tweede enkelspel en legde daarmee de basis voor de uiteindelijke 3-2 zege, waardoor de Verenigde Staten werden uitgeschakeld. King weigerde Capriati toestemming te geven voor een persoonlijke training met haar vader en coach Stefano.