SP: D66 kan niet tellen

Bij D66 kunnen ze niet rekenen, zegt de SP. De partij claimt met 2,4 miljard euro van alle partijen het meest aan onderwijs uit te geven. Dat schoot de SP (totaal drie miljard euro naar onderwijs) in het verkeerde keelgat. SP'er Van Bommel sleept D66 vandaag voor de Reclame Code Commissie, om verdere verspreiding van ,,deze leugen' te voorkomen.

Eerder al liet Van Bommel weten dat D66's campagneleider Mike Ackermans ,,terug moet naar de lagere school' als D66 nog langer beweert de grootste investeerder in onderwijs te zijn, omdat Ackermans daar blijkbaar ,,het een en ander gemist heeft'.

D66 reageert laconiek op de klacht van de socialisten. De democraten erkennen dat de SP ,,ietsje meer' uitgeeft aan onderwijs, maar vinden dat de SP ,,via ongeloofwaardige bezuinigingen' (onder meer op gebied van Defensie) en lastenverzwaring de plannen wil betalen.

D66 kwalificeert de dekking van de Socialistische Partij als drijfzand. Overigens heeft de SP volgens de democraten een aanbod van D66 om de uitspraken ,,te nuanceren' genegeerd.