Documentaire van de VPRO krijgt een Zilveren Roos

De documentaire Korreltjie, niks is my dood is zaterdag onderscheiden met een Zilveren Roos in de categorie kunstprogramma's op het televisiefestival van Montreux. De film van Saskia van Schaik gaat over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker die op 31-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Het VPRO-programma dat op 24 oktober werd uitgezonden in Het uur van de wolf kreeg ook de Speciale Prijs van de stad Montreux. De Gouden Roos, de belangrijkste prijs van het festival, werd gewonnen door het Britse Pop Idols, een met het Nederlandse Starmaker vergelijkbare poptalentenwedstrijd. Een ere-Gouden Roos ging naar de komieken Dawn French en Jennifer Saunders die al twintig jaar samenwerken in o.a. Absolutely Fabulous. Het Zweedse Hipp Hipp! won de Zilveren Roos voor komedies. De beide andere Nederlandse inzendingen, de Nationale IQ-test en For birth or Death, twee mini-opera's van Benjamin Britten bewerkt door Pierre Audi, vielen buiten de prijzen.